6974-166-191 | Γρεβενών 9, Δροσιά, 145 72 pfsdrosias@gmail.com

Θεατρική παράσταση “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Σοφοκλή από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Δροσιάς

Κατά τις ημερομηνίες 16,17,18 και 19 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον μαγικό και ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του παλαιού σταθμού τρένου στον Διόνυσο ένα μεγάλο εγχείρημα: η παρουσίαση της αρχαίας τραγωδίας “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Σοφοκλή με σεβασμό στην εποχή και στο λόγο σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας και του Δήμου Διονύσου. Σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν η αναβίωση του αρχαίου δράματος στον τόπο που γεννήθηκε από τον αρχαίο ποιητή και ηθοποιό Θέσπι, δηλαδή στον αρχαίο Δήμο Ικαρίας και σημερινό Διόνυσο. Η σκηνοθέτης της ομάδας Έλντα Φλέγκα, που μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους θεατράνθρωπους όπως ο Ροντήρης, η Παξινού, ο Κωτσόπουλος κ.ά., σκηνοθέτησε μία εξαιρετική παράσταση στα πρότυπα της κλασικής διδασκαλίας της αρχαίας τραγωδίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας. Δίδαξε με μοναδικό τρόπο το λόγο στους ερασιτέχνες ηθοποιούς που συμμετείχαν, οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος επαγγελματιών.

Ένα ψηφιακό χειροκρότημα, λοιπόν, στους: Δημήτρη Βάτσο (παιδαγωγός), Αλκιβιάδη Παντόπουλο (Ορέστης), Μιχάλη Αργυρίου, Τζέην Σαμπανίκου (Ηλέκτρα), Νίκη Τριανταφύλλου (Χρυσόθεμις), Μαργαρίτα Λήτου (Κλυταιμνήστρα), Δώρα Πωλαναγνωστάκη, Διονύση Τσιμπίδη (Αίγισθος), και τα μέλη του Χορού Κατερίνα Μερόντη, Λαμπρινή Μήλα, Ιωάννα Χατζή, Κατερίνα Καλπογιάννη, Πολυξένη Νησιώτη και Ιωάννα Λασκαράτου. Τα μεγαλειώδη σκηνικά εντυπωσίασαν και οι θεατές βίωσαν, μέσα από την επιβλητική κατά τα αρχαία πρότυπα μουσική, το μεστό κείμενο και την αριστοτεχνική κινησιολογία των ηθοποιών και του Χορού, την τραγωδία και την κάθαρση. Οι συνεργάτες της παράστασης όλοι μοναδικοί και ταλαντούχοι: στον σχεδιασμό των σκηνικών η Νάση Δρακάκη – Κοζακλή, στην ζωγραφική των σκηνικών η Αργυρώ Ρημική, στην κατασκευή των σκηνικών ο Παύλος και η Άντζελα Στεφανάκη, στη μουσική σύνθεση η Δήμητρα Καραμπεροπούλου, στην μουσική διδασκαλία η Έφη Αδειλίνη – Μπομπή, στην κινησιολογία του Χορού οι Μιχαήλ Ισαακίδης και Χριστίνα Ελευθεριάδη, στα φώτα και τον ήχο ο Θανάσης Ντούλας. Τα κοστούμια της παράστασης ήταν από “ΤΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ” (Σωκράτους 16, Ομόνοια), κορυφαίο στο είδος του.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Διονύσου για την υποστήριξη της παράστασης και την παραχώρηση του χώρου και, κυρίως, όλους εσάς που πλαισιώσατε τις τέσσερεις παραστάσεις μας.