210 62 29 408 | Γρεβενών 9, Δροσιά, 145 72 pfsdrosias@gmail.com

Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στην πλατεία Κορολή της Δροσιάς την εκδήλωση με αναβίωση εθίμων για την Ανάσταση του Λαζάρου.

Στην εκδήλωση, μικρές Λαζαρινες από τον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο “Μικρό καλυβάκι” μας έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου, το χορευτικό ποντιακό συγκρότημα “Παναγία Γουμερά” χόρεψε ποντιακούς χορούς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, καθώς και χορευτές από τα τμήματα του Δήμου Διονύσου, με δάσκαλο τον Γιώργο Αντωνίου χόρεψαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να πλάσουν με τα χέρια τους “Λαζαράκια”, ενώ μαζί μας βρισκόταν και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου με τις υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες του.

Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση μας, μικρούς και μεγάλους, καθώς και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και του Δήμου εν γένει που παρευρέθηκαν: τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Δροσιάς Χρήστο Ποτίδη, τους Αντιδημάρχους Στέφανο Κριεμάδη και Σπύρο Αρνή και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους Μπάμπη Ιωαννίδη, Κωστή Κουριδακη, Άγγελο Κατσιακιδη, Μπάμπη Λαζαρίδη, Πόπη Οικονομάκου, Γιάννη Τσουδερό, και τέλος την Πρόεδρο της Α/θμιας ΣΕ Αλεξάνδρα Τόκα κ.α.

Η παράδοση είναι η βάση της ιστορίας κάθε λαού και ο σύλλογος μας στηρίζει την διατήρηση της με την αναβίωση εθίμων. Ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο!